Entrevista als presidents de la PIA UNIÓN de la Mare de Déu del Miracle, amb motiu de la setmana d’Exaltació. (11 al 19 d’Octube de 2014).

Mari Luz Morant i Ricardo Brotons

1. Com haveu Viscut el vostre primer Any com a presidents de la Pia Unión?

M. Luz: Per a mi ha sigut un any completament diferent. Un any ple d’emocions. Viure la festa des de dins és altra cosa. Hi ha feina, però com la fas agust ho gaudeixes. Però el més destacable són les moltes emocions viscudes.

Ricardo: El meu primer any ha estat una evolució. Al principi molt d’ensurt, que poc a poc va passant-te, i després ja com deia Mari Luz, moltes emocions i moltes sorpreses, que a mi personalment m’han canviat la vida.

2. Quina experiència destacaríeu d’aquest temps al capdavant de la Pia?

Ricardo: A les persones amb les que he treballat i he conegut en aquest periòde sobretot. També ha estat especial per a mi estar més prop de la Mare de Déu.

M. Luz: Per a mi el més destacable ha sigut el poder estar més prop de la Mareta, però també el tindre l’oportunitat de conèixer des de dins la comunitat de les Clarisses.

3. Què hi ha preparat per al mig any de 2014? Alguna novetat?

Ricardo: en principi es seguirà el programa com el de l’any passat. Amb la diferència que l’exposició dels dibuixos i les poesies realitzades per els escolars s’ha passat de dilluns a dijous, junt amb l’elecció de Comte, Comtessa, Mossèn i Súplica. Hem cregut necessari fer-ho així per agrupar les activitats dels joves.

M. Luz: El que s’ha buscat es agrupar les activitats, i a més el dissabte de matí tornem a fer el torneig de futbet i de tennis de la Mare de Déu.

4. Què podeu contar-nos de la Peregrinació a Terol?

Ricardo: Açò va sorgir, perquè les nostres monges moltes vegades anaven a ajudar a Terol, ja que allí el convent es troba en una situació complicada per l’edat de les clarisses. Per tant aquesta activitat naix com un recolzament. Vam parlar en Don Ramón, el qual ens va donar el vistiplau a la idea.

M. Luz: La predisposició ha estat fantàstica, i anem a portar una imatge de la Mare de Déu per seguir amb la tradició de les peregrinacions del Mig Any, i a més col·laborem amb les mongetes.

5. Què opineu de que la PIA UNIÓ estiga present en les Xarxes Socials, amb una repercussió tan satisfactòria?

M.Luz: Hi ha veus autoritzades com el Papa Francisco qui recomanen a les institucions religioses estar presents en internet i en les Xarxes Socials per fomentar el diàleg. Ens pareix fantàstic. Avui en dia es una ferramenta de comunicació que ens ajuda a arribar als joves.
Ricardo: Els joves son els que més es mouen en les Xarxes Socials. També es una forma de que tinguen present a la Mare de Déu més enllà del dia 19. Per tant es una bona oportunitat per fomentar la divulgació de totes les activitats al voltant de la Mare de Déu del Miracle.

Entrevista als presidents de la PIA UNIÓN de la Mare de Déu del Miracle