Entrevista realitzada als presidents de la Pia Unió de la Mare de Déu del Miracle (Mari Luz Morant i Ricardo Brotons), amb motiu de la festivitat del 2016 en honor a la Verge.

 

Quines son les novetats que tindrem enguany en la festivitat de la Mare de Déu?

Una de les principals novetats es el canvi que hem tingut aquest any amb el Castell de Focs que es disparava la nit del 21 d’abril. Degut al canvi de normativa no es permet el llançament de focs artificials (en la revista i en premsa està explicat amb detall). Per aquest motiu s’ha optat per una mascletà nocturna, la qual esperem que agrade a tots. Per el mateix motiu, les 27 salves es llençaran des del pàrquing que hi ha entre el Centre Social i el Centre de Salut.

Altra novetat es la de les barres de les andes. Abans cabien tres persones davant i tres darrere i ara s’ha decidit fer-les un poc més llargues per a que la gent puga participar i la Mare de Déu no tinga que parar en tot el trajecte. És important fer una crida a la gent per a que s’anime a aproparse a la imatge i participar per portar-la en processó, en especial la gent jove. La Mareta es de tots els contestans.

L’ homenatge als majors aquest any recau en DÑA. MARÍA COMINCHES PASCUAL y D. ISIDRO MONCUNILL RIBELLES, que ens podeu explicar de aquesta decisió?

Sempre es una decisió difícil, sempre es te en compte a molta gent i hi ha moltes propostes. El que sí que podem destacar de la parella de majors als que es farà l’homenatge es la seva humilitat. Són persones que sempre han estat disposades a col·laborar.

Què ens podeu contar de la Súplica, mossèn i comtes?

Son genials; portem uns anys de total satisfacció amb els xiquets que ocupen aquests càrrecs, així com tots i totes les súpliques.

Els xiquets ho passen molt bé i es crea una empatia entre ells que ens sorprèn i ens resulta molt satisfactòria. Realment destaca la complicitat que tenen aquest any. A més, la súplica és molt jove i s’ha creat un vincle entre ells molt bonic.

En la visita a Benimaclet ja es va recitar la súplica, i va resultar un dia fantàstic. Els tres anys que hem anat han estat molt bé. Ens han rebut amb els braços oberts. Esperem que aquestes visites es repeteixen durant molts anys. Veure que en un barri de València hi ha tanta devoció i la il·lusió amb la que esperen la nostra visita, és molt gratificant.

Enguany no es festiu en la resta de pobles. ¿Quina es la previsió de visitants i devots? ¿Es pot veure afectada l’afluència de gent?

És cert que sempre que cau cap de setmana o festiu hi ha més gent, però així i tot sorprèn la quantitat de gent del poble que sempre acompanya la sortida de la imatge. La processó de la vesprada també conta sempre amb gran afluència.

També destacar com a novetat que es podran seguir totes les celebracions des del moment de la entrada de la mareta en Santa María en directe des d’internet. (http://53c58b4675e8e.click2stream.com//)

En aquesta mateixa línia, tindrem la retransmissió en directe dels actes del dia 19:

(http://www.marededeudelmiracle.dcstreaming.es/)

¿Qui serà el predicador aquest any?

El predicador d’aquest any es D. Vicente Llorca. Don Ramón ens va ajudar a posar-nos en contacte amb ell. Actualment viu en Madrid, i en el moment en el que li ho vàrem proposar va acceptar de seguida amb molta il·lusió. El tindrem amb nosaltres tota la setmana i predicarà no sols el dia 20 i 21, sinó que en la missa major també predicarà ell.

Enguany es el 25 aniversari del cartell ¿Què ens podeu contar del d’aquest any?

Enguany vaig fer treball de recopilar llistes de tots els comtes, mossens, predicadors, súpliques, etc.

Amb això vaig descobrir que el cartell d’aquest any feia 25. La forma de celebrar-ho ha sigut la portada de la revista d’enguany, que recopila tots els cartells anteriors. Des del primer que va fer Paco Flautí, fins a l’últim que ha fet Rosa. També en les pàgines interiors, s’explica un poc la història cada un dels cartells com ha estat dissenyat i com s’ha fet.

Cartell 2016

Entrevista als presidents de la Pia Unión