El dissabte 25 de març vam tindre el pregó anunciador de les festes patronals de la Mare de Déu del Miracle a càrrec de la germana agustina de la conversió Ana Maria Juan Mira.
La germana Ana no va vindre sols de Sotillo de la Adrada, lloc on es troba l’ordre i el seu monestir, sinó que va vindre acompanyada per dues germanes més: Lucía i María. Aquest fet va propiciar que es desenvoluparen diversos actes al voltant del pregó: divendres van fer una hora Santa davant el Santíssim i la Mare de Déu al monestir i dissabte de matí, van tindre un encontre amb els joves on els van contar quin era el seu dia a dia en el monestir de la Conversió i els pilars fonamentals de l’ordre agustiniana de la qual naixen.
També, dissabte de matí i amb la colla Mal Passet i Pep Jimeno Botifarra va tindre lloc l’anunci del pregó, un bàndol que va recórrer diferents indrets del poble anunciant l’acte i que també els vam oferir ací a la ràdio.
Ja a la vesprada, les germanes agustines van compartir una estona amb les clarisses, van poder fer una xicoteta oració en el cambril de la Verge i després de signar en el llibre d’or de la Mare de Déu al monestir, a les 20h i a l’Església de Santa Maria, començava el pregó.
Les paraules d’Ana van fer referència a diferents cites bíbliques, per a que escoltarem la Paraula de Déu i el que ens vol dir a cadascun de nosaltres. Ana ens va contar algunes anècdotes viscudes en la festa Mariana i de què és la Mareta la Icona que penja a la seua habitació, sent la primera que veu quan obri els ulls i li confia el nou dia i l’última que mira abans de tancar-los i entregar-li el que ha viscut. Ens va parlar de la seua experiència, com va descobrir a la Mare de Déu del Miracle quan va vindre a viure a Cocentaina i com la súplica la va emocionar el primer any que la va sentir, el segon i el tercer…
Socarrà d’adopció, Ana María, és la quarta de sis germans i durant el temps que va viure a Cocentaina va ser catequista de confirmació al Salvador, va pertànyer a la junta del Crist dels Llauradors, pertanyia al camí neocatecumenal i exercia de professora de primària al col·legi Santa Ana d’Alcoi.
El 4 d’octubre de 2016, va entrar com a postulant al Monestir de la Conversió, a Sotillo de la Adrada, Àvila. Va prendre l’hàbit el 6 d’octubre de 2019 i va professar els vots simples com a germana Agustina el 12 d’octubre de 2020.
Molts dels qui el dissabte estaven presents, han tingut la sort de compartir amb les germanes agustines, estones íntimes a Sotillo, i és que aquesta comunitat vol ser la proposta d’una nova presència agustiniana des de la fraternitat apostòlica, des de la contemplació, l’estudi i l’evangelització fent del Monestir, un lloc d’oració, de conversió i de comunió tant per als membres de l’ordre com per a tota l’Església. I ben bé, es pot donar fe d’aquesta missió, perquè compartir un cap de setmana amb totes elles, és ressetejar-se i carregar piles per a continuar este camí de vida i fe. D’allí, ixes reconfortat en cos i ànima. I Ana és una de les que fa possible que eixa pau interior que, aparega i ho fa com és ella, divertida, alegre i amb un cor tocat per la gràcia de Déu.
Les germanes Agustines no sols estan a Sotillo, sinó que la seua llavor està present també a Genzano di Roma, Lima a Perú i New Lwnox, als Estat Units i també tenen un alberg d’acollida als peregrins a Carrión, en el Camí de Santiago.
Destaquem del seu pregó frases molt concretes i que van arribar a cadascú dels qui allí estaven o seguien l’acte pel canal youtube de la parròquia o ràdio Cocentaina “vull saludar a totes les persones majors perquè sou els grans devots i pregoners de la Mare de Déu del Miracle”; “tots els cristians estem cridats a ser Maria, la vocació Marial és la teua i la meua i a través d’aquest pregó espere que preparem els nostres cors amb molta alegria per a acollir totes les gràcies que el Senyor, de la mà de la Mare de Déu, vos vullga concedir”; “Maria és per excel·lència l’exemple viu de com Déu actua en la història de la salvació. Si Ella ha sigut plena de gràcia, ha sigut sobretot perquè ha acollit amb fe l’anunci de l’àngel”. “Maria és mare, una mare sempre bella. Déu ha volgut tindre una mare”; “però a banda de la maternitat física, Maria té una altra maternitat, és l’espiritual en la fe, la maternitat divina i en aquesta maternitat estos tots inclosos, tots i estem cridats a ser pares i mares espirituals”; “Quina paraula de vida us ha donat el Senyor per a què un 19 d’abril feu memòria agraïda de la icona que va plorar 27 llàgrimes de sang? L’heu escoltada?”
Sens dubte, la germana Ana va afermar el vers de la súplica que diu que “Cocentaina té a gala ser la millor pregona de la teua devoció.”
Un gran regal per a la comunitat cristiana de Cocentaina que ha tingut la sort de compartir amb Ana i les germanes agustines un cap de setmana d’oració, alegria, fe i devoció.

La germana agustina de la conversió Ana Maria Juan Mira pregona la festa de la Mare de Déu