Ara al mes d’octubre, recordem i commemorem el mig any del miracle de les 27 llàgrimes i per aquest motiu, la Pia Unió presidida per MªDolores Franco i José Torró ha estat treballant en l’organització de diferents esdeveniments.
Així doncs, el diumenge 2 d’octubre es realitzarà la peregrinació. Amb motiu de l’any jubilar que València està celebrant pel centenari de la Coronació canònica de la Verge dels Desemparats, la peregrinació es farà a la basílica de la Verge, tornat així, també, eixa visita que la Mare de Déu dels Desemparats ens va fer el passat mes d’agost a Cocentaina.

A València s’anirà en bus i una vegada allí, el pelegrinatge començarà des del Capitulet (Església de l’antic hospital psiquiàtric i bressol de la devoció mariana valenciana) passant per la llotja (lloc de record del pare Jofre, qui va impulsar el moviment de caritat del que naix la devoció a la Verge dels Desemparats) arribat a la Catedral on tindrà lloc l’Eucaristia i es regalarà una imatge de la Icona contestana a la Basílica. Tanmateix destacar que la col·lecta de l’Eucaristia serà perquè la Basílica seguisca treballant en les obres de caritat que donen sentit a aquesta advocació de la Mare de Déu dels Desemparats (fundació Maides d’ajuda a la discapacitat; ajuda a “Villa Teresita” destinada a ajudar a dones prostituïdes).

La jornada inclourà també, la visita al monestir de Santa Maria del Puig, lloc commemoratiu de la reconquesta de València i indret on es troba el sepulcre del pare Jofre.

La peregrinació està oberta a tothom i les inscripcions es faran els dies 20, 22 i 27 de setembre al Patronat de 7 a 8. El preu són 25 euros i inclou el transport i el dinar.
Es regalarà una Icona de la Verge del Miracle

A banda de la peregrinació la celebració de la festa del Mig Any de la Mare de Déu presenta altres activitats.
El dissabte 1 d’octubre tindrà lloc la competició esportiva al poliesportiu amb la participació de tots els clubs contestans així com diferents disciplines esportives. Serà un matí d’allò més concorrit al poliesportiu.
La Setmana d’Exaltació inclou una vigília als peus de la Mare de Déu (dijous 13), l’Eucaristia dels matrimonis que celebren 19 anys de casats (divendres 14 d’octubre), una convivència per a joves i concert de música cristiana dissabte 15 i ja el diumenge 16 se celebrarà l’Eucaristia amb la imposició de medalles als majorals i majorales. Tal com es va fer l’any passat, la Missa se celebrarà a l’exterior, amb el tron andes i la Mare de Déu baix del cancell del Monestir.
Els actes finalitzaran el 19 d’octubre amb la presentació dels recents nascuts i el fallo del concurs de fotografia al mateix monestir.

Horaris peregrinació 2 d’octubre:

 • 08:00 h. Oració a l’Església del Monestir de la Mare de Déu i benedicció de la icona de la Verge que es regalarà a la Basílica.
 • 08:30 h. Eixida des de la parada de bus del Bosco.
  -10:00 h. Arribada a Valencia i esmorzar lliure.
  -11:00 h. Pelegrinatge des del Capitulet (Església de l’antic hospital psiquiàtric i bressol de la devoció a la Verge dels Desemparats), passant per la llotja (lloc del record de pare Jofre, impulsor del moviment de caritat del que naix la devoció a la Verge) i Catedral.
 • 13:00 h. Eucaristia a la Basílica
 • 15:00 h. Dinar a les proximitats del monestir de Santa Maria del Puig.
  Després de dinar, visita a l’Església del monestir, lloc commemoratiu de la reconquesta de Valencia i del sepulcre del pare Jofre.
 • Sobre les 20:00 h. arribada a Cocentaina.

Inscripcions:

 • Dimarts 20
 • Dijous 22
 • Dimarts 27
  Al Patronat de 19:00 a 20:00

Preu:

 • 25 € per adults
 • 15 € per xiquets
  En el preu s’inclou el transport i el dinar
La Pia Unió prepara el mig any de les festes de la Mare de Déu del Miracle