Un any més, la Pia Unió Verge del Miracle ha organitzat diferents actes per festejar el mig any de les festes de la Patrona contestana.
Octubre va començar amb el torneig esportiu i una peregrinació a València deixant una Icona en la Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats sumant-se així, a l’Any Jubilar Marià del Centenari de la Coronació.
Aquesta setmana, la programació continua. Dijous 13 d’octubre tindrà lloc una vigila d’oració al mateix monestir de la Mare de Déu, es tracta d’asseure’s amb Ella, pregar i deixar que Ella seguisca acompanyant-nos dia darrer dia, escoltant-nos i fer-nos saber que som fills seus. La vigila serà a les 20h.
Divendres 14, també a les 20h i al monestir, es celebrarà l’Eucaristia d’acció de gràcies dels matrimonis que durant aquest any han complit els 19 anys de casats.
Dissabte, la jornada estarà dedicada al sector jove de Cocentaina i comptarem amb la participació de l’equip musical de Life Teen Espanya. Life Teen és un mètode de formació catequètica que vol ajudar els adolescents a tindre una trobada personal amb Crist. 100% jove; 100% fidel al magisteri de l’Església Catòlica i ho fa través de dos eixos: amb catequesis dinàmiques i trobada amb Jesús en l’Eucaristia.
Durant el matí hi haurà formació dividida en dos grups: adolescents d’11 a 16 anys i joves de 17 a 30 anys. Es farà la recepció a les 11:30h al Patronat i després la formació amb els responsables de Life teen. A la vesprada, la formació serà per a joves adults (més de 30 anys) i agents de pastoral implicats en els grups de joventut. La jornada sabatina conclourà a les 20:15h en el monestir i amb un concert de música cristiana a càrrec de l’equip musical d’aquest moviment.
Diumenge serà el dia central de la Setmana d’exaltació del mig any de la festa de la Mare de Déu del Miracle. A les 10h del matí es dispararan les 27 salves d’arcabusseria, començant la cercavila pel recorregut de costum amb la incorporació dels majorals i majorales per a la festa de 2023. A les 11:30h s’oficiarà la Missa major. Com ja ho feren l’any passat, l’Eucaristia se celebrarà en el Pla, i en el cancell del Monestir, presidirà tota la celebració la Icona de la Mare de Déu que estarà en el seu tron andes. Finalitzada la Missa, s’imposaran les medalles als majorals i majorales de 2023 i també es presentaran els recents nascuts a la Mareta contestana.
La setmana d’exaltació conclourà el dimecres 19 d’octubre. Com cada 19 de mes, se celebrarà l’Eucaristia al monestir i també es podran presentar als nounats. A les 19h serà el rosari i després l’Eucaristia. Tanmateix, i tancat tot el programa d’activitats, aquest dia es donaran a conéixer els premiats en el concurs de fotografia amateur, un certamen que ha tingut molt bona acollida i molt bona participació.
Des de la Pia Unió, presidida per José Torró i Maria Dolores Franco, animen al poble a participar de tots aquestos actes que s’han organitzat amb motiu de la setmana d’exaltació. “La Mare de Déu ens acompanya tot l’any i nosaltres volem també, que Ella estiga present cada dia i ara en octubre, de manera més intensa, ja que recordem el mig any del miracle. Esperem que la gent se’ls disfrute, perquè els hem organitzat pensant en tots els públics i en totes les edats. Agraïm la participació de la colla Mal Passet, de l’orfeó contestà Just Sansalvador i de l’ajuntament de Cocentaina i sobretot, agraïm a la gent que s’implica i participa: els joves del nostre poble, els matrimonis que compleixen 19 anys de casats, els que participen en el concurs de fotografia, la gent gran…tots fem possible que puguem festejar a la nostra Mare de Déu com es mereix”.

Una vigila d’oració enceta la setmana d’exaltació del mig any de la Mare de Déu